ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣNEWS and EVENTS

Τελική διάσκεψη στο Γκρατς, ΑΤ

Η τελική διάσκεψη PROMOVET πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2019 στο Γκρατς της Αυστρίας. Ενώ ο βασικός ομιλητής Lukas Wagner (ψυχοθεραπευτής, παιδαγωγός μέσων και συγγραφέας) έδωσε μια συναρπαστική επισκόπηση της «Generation Digital», οι εταίροι PROMOVET ήταν υπερήφανοι που εισήγαγαν τα προϊόντα του έργου. Το κοινό κατάφερε να μάθει περισσότερα σχετικά με τα εργαλεία επικοινωνίας «έξυπνα» που χρησιμοποιούν οι νέοι σε όλη την Ευρώπη στην καθημερινή τους επικοινωνία. Στα εργαστήρια έμαθαν σχετικά με την ηλεκτρονική συλλογή «έξυπνων» εργαλείων επικοινωνίας PROMOVET και το πρόγραμμα σπουδών PROMOVET.

Περίπου 70 άτομα συμμετείχαν στο συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε στο Europäisches Fremdsprachenzentrum στο Γκρατς της Αυστρίας και πρόσφερε γερμανικά-αγγλικά υπηρεσίες μετάφρασης για τους διεθνείς επισκέπτες μας.

 

 

Τελική συνάντηση εταίρων στο Γκρατς, ΑΤ

Η τέταρτη και τελική συνάντηση εταίρου του έργου PROMOVET πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2019 στο Γκρατς (Αυστρία). Το επίκεντρο της συνάντησης, το οποίο φιλοξένησαν οι αυστριακοί εταίροι της JUGEND AM WERK STEIERMARK, ήταν η ολοκλήρωση του έργου και η προετοιμασία της τελικής διάσκεψης. Οι εταίροι συζήτησαν την πιλοτική εφαρμογή στις χώρες εταίρους και τις τελικές προσαρμογές στο πρόγραμμα σπουδών PROMOVET (Intellectual Output 3).

Εκπρόσωποι όλων των οργανώσεων-εταίρων έλαβαν μέρος στην τελική συνάντηση εταίρων.

 

 

Join us at our Final Conference on 27 June 2019 in Graz, AT

In addition to an exciting key note by Lukas Wagner (psychotherapist, media pedagogue and author) on the "Generation Digital", we also introduce the products that our international partnership has developed over the last two years: You will find out more about what 'smart' communication tools are used by young people around Europe in their every-day communication, and you can become acquainted with the PROMOVET Web Compendium of 'smart' communication tools and the PROMOVET Curriculum in our workshops.
Conference Info:
Time: 27 June 2019, Registration starts 08:45, Conference starts 09:30.
Venue: Europäisches Fremdsprachenzentrum, Nikolaiplatz 4, 8020 Graz
Language: Deutsch/English (with translation)
To register, please send an e-mail to Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 

Η κοινή κατάρτιση προσωπικού πραγματοποιήθηκε στο Γκρατς, ΑΤ

Από τις 21 έως τις 25 Ιανουαρίου 2019, η κοινή εκπαίδευση προσωπικού του PROMOVET πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Jugend am Werk Steiermark στο Γκρατς, ΑΤ. Τρεις εκπαιδευτές ΕΕΚ από όλες τις χώρες εταίρους (Αυστρία, Κύπρος, Φινλανδία, Ιταλία, Ιρλανδία και Ισπανία) έλαβαν μέρος στην εκδήλωση κατάρτισης. Για πέντε ημέρες, οι 18 συμμετέχοντες συζήτησαν, συζήτησαν και προσπάθησαν το Πρόγραμμα Προγραμματισμού PROMOVET να είναι στη συνέχεια σε θέση να εκπαιδεύσουν το πρόγραμμα σπουδών στις χώρες καταγωγής τους και να επισημάνουν τμήματα που ενδεχομένως χρειάζονται βελτιστοποίηση. Στο πλαίσιο της ενεργού ανταλλαγής, αναδείχθηκαν πολλές νέες και ενδιαφέρουσες πτυχές σχετικά με τη χρήση εργαλείων πληροφορικής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο PROMOVET Web Compendium, το οποίο εισάγει 30 διαφορετικά εργαλεία πληροφορικής και περιλαμβάνει μικρά βίντεο που προσφέρουν ιδέες για τη συμπερίληψη των εργαλείων στη διδασκαλία και την κατάρτιση (ΕΕΚ). Η τελευταία ημέρα της εκπαίδευσης ήταν αφιερωμένη στην αξιολόγηση των αποκτώμενων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων και οι συμμετέχοντες έλαβαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής τους.
Ένα ειδικό χαρακτηριστικό στην εφαρμογή του προγράμματος σπουδών ήταν η αποκαλούμενη «προσέγγιση χωρίς αποκλεισμούς» όπου οι νέοι μαθητές ανέλαβαν τμήματα της κατάρτισης και ήταν οι ειδικοί που εκπαιδεύονταν οι εκπαιδευτές στη χρήση των εργαλείων πληροφορικής.
Το επόμενο βήμα θα είναι η κατάρτιση πιλότων σε όλες τις χώρες εταίρους, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον οργανισμό-εταίρο στη χώρα σας.

 

 

Εκ των προτέρων σε απευθείας σύνδεση ΣΥΝΤΟΜΗ Web

Το Compendium Web του PROMOVET παρέχει μια επισκόπηση των 30 εργαλείων ΤΠΕ που χρησιμοποιούνται συνήθως από νέους φοιτητές σε όλη την Ευρώπη. Το Compendium PROMOVET παρουσιάζει μια σύντομη γενική περιγραφή των εργαλείων και της βασικής λειτουργικότητάς τους, ενημερώνει για το ποιος χρησιμοποιεί τα εργαλεία, τις πλατφόρμες και τα ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και αναφέρει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα όταν χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο PROMOVET Web Compendium εδώ .

  

 

Τρίτη συνάντηση εταίρου στο Πόρι, Φι

Η τρίτη συνεργατική συνάντηση του έργου PROMOVET πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου 2018 στο Pori (Φινλανδία). Στη συνάντηση, την οποία φιλοξένησαν οι φινλανδοί συνεργάτες της WINNOVA, επικεντρώθηκε στην ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου και στην προετοιμασία της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος σπουδών PROMOVET.

Την πρώτη ημέρα της συνάντησης, οι εταίροι του CARDET εισήγαγαν την ηλεκτρονική συλλογή των εργαλείων πληροφορικής (Intellectual Output 2) που βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο των προγραμμάτων σπουδών. Οι εταίροι είχαν ερευνήσει 30 εργαλεία και τα εξέτασαν και τα περιέγραψαν όσον αφορά την πιθανή χρήση τους για επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Σε επόμενο βήμα, οι εταίροι συζήτησαν για την οριστικοποίηση του προγράμματος σπουδών PROMOVET (Intellectual Output 3). Αυτό το πρόγραμμα σπουδών αποτελεί τη βάση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτές και εκπαιδευτικούς που θα επιθυμούσαν να ενσωματώσουν στην εκπαίδευσή τους την ΕΕΚ τα σύγχρονα εργαλεία ΤΠΕ που χρησιμοποιούν οι μαθητές τους στην καθημερινή επικοινωνία.

Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης, οι εταίροι συζήτησαν την εκπαίδευση των εκπαιδευτών και των εκπαιδευτικών που θα διηύθυναν το μάθημα PROMOVET στις χώρες εταίρους. Αυτή η εκπαίδευση προσωπικού θα διοργανωθεί από τον Jugend am Werk Steiermark τον Ιανουάριο του 2019 στο Γκρατς της Αυστρίας. Επιπλέον, οι εταίροι συζήτησαν όλα τα απαραίτητα βήματα για να προωθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις χώρες τους.

Εκπρόσωποι όλων των οργανώσεων-εταίρων συμμετείχαν στην τρίτη συνάντηση εταίρων. Η επόμενη και τελική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2019 στο Γκρατς της Αυστρίας. Το τελικό συνέδριο PROMOVET λαμβάνει χώρα στις 27 Ιουνίου 2019, επίσης στο Γκρατς της Αυστρίας.

 

 

PROMOVET διαθέσιμη πρώτη διανοητική παραγωγή

Η πρώτη πνευματική παραγωγή του έργου PROMOVET είναι τώρα διαθέσιμη. Ασχολείται με τη χρήση «έξυπνων» εργαλείων επικοινωνίας από νέους μαθητές και αντιπροσωπεύει μία από τις ελάχιστες μελέτες στον τομέα αυτό. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα και σχετικά με τα σχέδιά μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης των αποτελεσμάτων της μελέτης, μεταβείτε στην ενότητα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ σελίδα αυτής της ιστοσελίδας. Εκεί, μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη της πλήρους μελέτης στα αγγλικά και των συνοπτικών εκθέσεων σε όλες τις γλώσσες εταίρων.

  

 

 

 

 

PROMOVET brochure for download

You can now download the PROMOVET brochure from this website. We are happy if you use it and tell the world about our project 🙂

PROMOVET Brochure (Web version)
[DE] | [EN] | [ES] | [FI] | [GR] | [IT]

PROMOVET Brochure (print version)
[DE] | [EN] | [ES] | [FI] | [GR] | [IT]

 

 

 

Δεύτερη Συνάντηση Εταίρων στην Λευκωσία, Κύπρο

Η δεύτερη συνάντηση εταίρων του έργου PROMOVET πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Μαρτίου 2018 στη Λευκωσία, Κύπρο. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε από τον ερευνητικό οργανισμό CARDET και επικεντρώθηκε στα αποτελέσματα της ερευνητικής μελέτης του PROMOVET και στην προετοιμασία των εταίρων για τα επόμενα στάδια του έργου.

Η συνάντηση ξεκίνησε με μια παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ερευνητικής μελέτης του έργου (Παραδοτέο 1) από τους Ιρλανδούς εταίρους, το Meath Partnership. Με τη βοήθεια ερωτηματολογίων, συνεντεύξεων και βιβλιογραφικής ανασκόπησης, οι εταίροι προσπάθησαν να αναγνωρίσουν ποια εργαλεία τεχνολογίας προτιμούν οι νέοι να χρησιμοποιούν για σκοπούς επικοινωνίας και πώς αυτά τα εργαλεία μπορούν να αξιοποιηθούν για διδακτικούς σκοπούς στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Η ερευνητική μελέτη του PROMOVET είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, ενώ η περίληψη της μελέτης είναι διαθέσιμη σε όλες τις γλώσσες των εταίρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση, οι αντιπρόσωποι από το CARDET παρουσίασαν μια προτεινόμενη πορεία για την ανάπτυξη της διαδικτυακής συλλογής εργαλείων επικοινωνίας (Παραδοτέο 2). Στη συλλογή αυτή, οι εταίροι του έργου θα παρουσιάσουν 30 εργαλεία, δίνοντας παράλληλα και απτά παραδείγματα για τη χρήση τους στην ΕΕΚ. Τέλος, η συνάντηση των εταίρων του έργου επικεντρώθηκε στις λεπτομερείς προετοιμασίες για την εκπόνηση του προγράμματος σπουδών PROMOVET (Παραδοτέο 3). και συντονιστής της συνάντησης αυτή ήταν οι εταίροι από την Αυστρία. Εκτός από τον καθορισμό των ενοτήτων του προγράμματος σπουδών και τη διανομή των καθηκόντων, οι εταίροι πήραν, επίσης, αποφάσεις για το είδος και τη δομή αξιολόγησης του προγράμματος από ομότιμους.
Άλλα θέματα τα οποία συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν η διαχείριση της ποιότητας του έργου και η διάχυση του έργου με έμφαση στις δραστηριότητες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εκπρόσωποι από όλες τις χώρες των εταίρων του έργου συμμετείχαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2018 στη Λευκωσία. Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2018, όπου οι εταίροι θα συναντηθούν στο Πόρι, στη Φινλανδία.

 

 

Πρώτη Συνάντηση εταίρων στο Trim, Ιρλανδία

Στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2017, οι εταίροι του έργου συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Trim στην Ιρλανδία. Η συνάντηση, την οποία φιλοξένησαν οι Ιρλανδοί εταίροι του έργου από το Meath Partnership, επικεντρώθηκε στη γνωριμία μεταξύ των εταίρων, στα κύρια παραδοτέα του έργου και σε άλλα σημαντικά θέματα.

Μετά από μια λεπτομερή επισκόπηση του διετούς έργου από τον συντονιστή του έργου, και μια συζήτηση με ανοιχτές ερωτήσεις για διευκρινίσεις η οποία ακολούθησε, οι συμμετέχοντες της συνάντησης επικεντρώθηκαν στο πρώτο παραδοτέο του έργου. Οι εντατικές προσπάθειες των εταίρων που αφορούν την ερευνητική μελέτη PROMOVET περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, τον καθορισμό ενός χρονοδιαγράμματος για αυτό το παραδοτέο, την έρευνα της κατάστασης αναφορικά με τη χρήση εργαλείων ΤΠΕ στην κατάρτιση ΕΕΚ στην κάθε χώρα- εταίρο του έργου και τη συμφωνία σε ένα λεπτομερές πλάνο εργασίας με ευθύνες για όλους τους εταίρους. Όλοι οι συμμετέχοντες συνέβαλαν με τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους στην επιτυχία της συνάντησης.
Επιπλέον, οι εταίροι από το CARDET (Κύπρος) και από το Jugend am Werk Steiermark (Αυστρία) παρουσίασαν μια λεπτομερή επισκόπηση των εργασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν για τη δημιουργία της διαδικτυακής συλλογής εργαλείων επικοινωνίας που βασίζονται στις ΤΠΕ για χρήση στην ΕΕΚ (Παραδοτέο 2) και το σχεδιασμό του προγράμματος κατάρτισης για τους εκπαιδευτές της ΕΕΚ (Παραδοτέο 3). Επιπλέον, οι εταίροι συζήτησαν για διάφορα οικονομικά και διοικητικά ζητήματα, καθόρισαν κατευθυντήριες γραμμές επικοινωνίας και μίλησαν για τις παραμέτρους διάχυσης του έργου και για θέματα ποιότητας των παραδοτέων του έργου.

Παρόλο που ο τυφώνας Ophelia έκανε αρκετά δύσκολο το ταξίδι των εταίρων στην Ιρλανδία, οι εκπρόσωποι από όλους τους οργανισμούς συμμετείχαν επιτυχώς στη συνάντηση. Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για τον Μάρτιο του 2018 και θα διεξαχθεί στη Λευκωσία, Κύπρο.